Mat och dryck på konferensresan

Höjdpunkt eller bottennapp? Få enskilda saker i en konferensresa betyder så mycket för den totala upplevelsen som alla luncher och middagar. Men på samma sätt som det kan bidra till succé kan också mat och dryck vara det som drar ner totalbetyget långt ner i källaren.

Här kommer ett par tips runt mat och dryck riktade till dig som skall sy ihop företagets konferensresa!

Se till att alla får rätt rätter

Att samla in information gällande allergier och specialkost är en sak, men att säkerställa att hotell och restauranger verkligen förstår vad det innebär är en helt annan sak. Kontrollera det med er kontaktperson samtidigt som ni tar reda på hur deras rutin är för att garantera att alla får rätt mat när ni väl sätter er till bords. Det är smart att ta reda på vad t ex ”laktos” och ”gluten” heter på det lokala språket.

Ni måste också försöka stämma av att alternativen som de med specialkost erbjuds håller måtten. Vegetarianen blir nog inte imponerad om de helt enkelt bara tagit bort köttbiten och serverar en tallrik med potatis och sås. 

Bjud på något litet extra

Vår erfarenhet säger att det kan bli långt mellan måltiderna under konferensresor och hungriga deltagare betyder oftast ofokuserade och i värsta fall rentav gnälliga medarbetare.

Utöver vatten och kaffe i konferenslokalerna uppskattar nog alla att få en frukt eller en chokladbit och en dryck under transporterna från en plats till en annan. Vi kan lova att alla medarbetare kommer att uppskatta om reseledaren serverar ett litet mellanmål i bussen.

 

Vill du ha fler tips runt vad man bör tänka på när man skapar företagets konferensresa? Vi har satt ihop en guide med våra rekommendationer – ladda ner den som PDF på www.cuttlefish.se/tips

Missa inte nyheter på vår web!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Postad den 7:e Januari 2020 av:

Mats Kronbladh

Mats vill ogärna sitta still på sina resor... På arbetsresor och konferenser har han lyckats klämma in både mountainbike i Barcelona, dykning i Adriatiska havet och 4 mil rullskridskor söder om Berlin. Mats devis är att man aldrig ångrar de där "tokiga" idéerna som poppar upp. Man ångrar bara att man \*inte\* cyklade på 1st Ave på Manhattan eller provade att flyga kite på Zanzibar...

Redigera Profil