Trivsel under konferensresan

Finns det några knep kring hur man bäddar för ett trevligt arrangemang där alla umgås och trivs? Vad behöver man tänka på för att deltagarna skall komma hem nöjda?

Här kommer ett par tips runt umgänge och trivsel riktade till dig som skall sy ihop företagets konferensresa!

Matcha sällskapet runt middagsbordet

Bordsplacering kan ibland framstå som lite väl formellt men om den är genomtänkt finns många fördelar. Dels så kan ni styra så att det blir en bra mix mellan olika affärsområden/avdelningar och dessutom är det ett trevligt sätt för nyanställda att lära känna många av sina kollegor. 

Ta en bensträckare och låt gärna deltagarna byta platser mellan t ex huvudrätt och dessert. Om medarbetarna är spridda över flera orter och om ni dessutom har många konsulter som vanligen sitter ute hos kunder får alla en möjlighet att lära känna fler av sina kollegor. Det kan också vara både lärorikt och ge ökad förståelse för andras roll på arbetsplatsen om man får bordsgrannar man vanligen inte pratar med i arbetssammanhang.

Undvik enkelrumsfällan

Man kan tro att det upplevs som ett värde i att låta alla få bo i enkelrum men det finns fördelar med dubbelrum:

  • För den som är ny är det ofta en trygghet att kunna “hänga” med en kollega som har arbetat ett tag på företaget. Det är förmodligen inte kul för hen att komma ned till samlingsplatsen för avfärd mot middagen och upptäcka att alla andra umgåtts i baren en stund. 
  • För er som företag kan det också vara skönt att veta att kollegorna har lite koll på varandra.

 

Vill du ha fler tips runt vad man bör tänka på när man skapar företagets konferensresa? Vi har satt ihop en guide med våra rekommendationer – ladda ner den som PDF på www.cuttlefish.se/tips

Missa inte nyheter på vår web!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Postad den 26:e November 2019 av:

Mats Kronbladh

Mats vill ogärna sitta still på sina resor... På arbetsresor och konferenser har han lyckats klämma in både mountainbike i Barcelona, dykning i Adriatiska havet och 4 mil rullskridskor söder om Berlin. Mats devis är att man aldrig ångrar de där "tokiga" idéerna som poppar upp. Man ångrar bara att man \*inte\* cyklade på 1st Ave på Manhattan eller provade att flyga kite på Zanzibar...

Redigera Profil