Konferensresans pass och aktiviteter

Hur sätter man ihop konferenspass, gruppövningar och trevliga aktiviteter på ett bra sätt? Vad skall man tänka på när man skall få ihop programmet?

Här kommer ett par tips runt konferenspass och aktiviteter riktade till dig som skall sy ihop företagets konferensresa!

Variera agendan

Att få till en bra mix mellan konferensdelen och övriga aktiviteter kräver en hel del tid och tankeverksamhet. Många företag har en tendens att klämma in så mycket i programmet att det lätt upplevs som väldigt stressigt.

Försök tänka kvalitet istället för kvantitet – det är bättre med en riktigt bra aktivitet mellan konferenspassen än två hyfsade. Det är trist att komma som förväntansfull medarbetare och känna att det är ett slarvigt, snabbt ihopkastat program av någon som haft för lite tid. Man får inte glömma att alla investerar i konferensen med sin egen tid.

Hitta aktiviteter som passar alla

Alla har vi våra komfortzoner. Ett påtvingat bastubad kan kännas väldigt obekvämt för många och hur häftigt vissa än kan tycka att det är med bungyjump eller improvisationsteater så fungerar det verkligen inte för alla.

Man bör också ta hänsyn till om det skall vara någon form av tävlingsmoment med. En del kommer att bli taggade till tänderna medan andra förmodligen direkt börjar fundera på hur de kan smita undan. Vår erfarenhet är att även de som brukar ogilla tävlingar kan få något vilt i blicken – men att det för dessa kan krävas lite mer ”ovanliga” tävlingsgrenar.

Det finns ett värde i att alla skall kunna delta i och uppskatta aktiviteterna som anordnas. Människor har olika förutsättningar och ett förslag är att ta fram ett par alternativ som deltagarna får välja mellan innan avresa. Ett av dessa bör vara av det ”snällare” slaget. Att låta deltagarna välja mellan dykning och simhopp kommer inte glädja den som har vattenfobi.

 

Vill du ha fler tips runt vad man bör tänka på när man skapar företagets konferensresa? Vi har satt ihop en guide med våra rekommendationer – ladda ner den som PDF på www.cuttlefish.se/tips

Missa inte nyheter på vår web!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Postad den 29:e October 2019 av:

Mats Kronbladh

Mats vill ogärna sitta still på sina resor... På arbetsresor och konferenser har han lyckats klämma in både mountainbike i Barcelona, dykning i Adriatiska havet och 4 mil rullskridskor söder om Berlin. Mats devis är att man aldrig ångrar de där "tokiga" idéerna som poppar upp. Man ångrar bara att man \*inte\* cyklade på 1st Ave på Manhattan eller provade att flyga kite på Zanzibar...

Redigera Profil