Info före och under konferensresan

Har du startat upp planeringen av företagets konferensresa men är osäker på hur deltagarna skall informeras? Vad måste de få reda på och vad kan du låta bli en överraskning?

Här kommer ett par tips runt information och uppföljning riktade till dig som skall sy ihop företagets konferensresa!

Hitta ett smidigt anmälningsförfarande

Skapa någon form av anmälningssystem där alla aktivt måste gå in och registrera sig samt ange viktig information. Förutom allergier och specialkost kan det gälla val av kött/fisk till middagen, önskemål om programpunkt eller vem man vill dela rum med. Att låta deltagarna skriva fritt i ett delat Excel-dokument blir snabbt ohållbart och med obefintlig spårbarhet.

I samband med att ni talar om att det är hög tid att anmäla sig kan ni också passa på att fundera på vad ni vill informera deltagarna om. Det är lätt hänt att man håller för mycket hemligt – knepet är att hitta en bra nivå på vad man informerar om och vad man faktiskt vill skall upptäckas på plats. Att vara tydlig med vad man inte skall göra kan räcka för att lugna många.

Utvärdera en vecka efter hemkomst

Väl hemma bör ni som arrangerade och ledde resan be era kollegor om feedback. Dels kan det vara intressant för er att ta del av deras intryck och åsikter, dels bör ni använda svaren som underlag när ni planerar nästa konferensresa.  Om alla har angivit att de tyckte det var för långt med en tredagars-resa kommer ni att få svårt att få med alla på en lika lång resa året därpå.

 

Vill du ha fler tips runt vad man bör tänka på när man skapar företagets konferensresa? Vi har satt ihop en guide med våra rekommendationer – ladda ner den som PDF på www.cuttlefish.se/tips

Missa inte nyheter på vår web!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Postad den 1:a October 2019 av:

Ulrika Wallerberg

Ulrika går vanligen under tilltalsnamnet Ullis och har inte många fläckar på sin Europakarta när vi talar om städer och weekendresor. Ullis älskar skaldjur och ostron, men kan även stå ut med vinprovningar och shopping...

Ullis har mycket lång erfarenhet av försäkringsbranschen och har där arrangerat ett antal resor, fester och events.

Redigera Profil