Kroatien - något för dig?

Massor av svenskar har upptäckt Kroatien under de senaste åren, men för många är landet ännu en vit fläck på Europakartan. Var början man om man är nyfiken på Kroatien?

Att Kroatien är vida känt för alla anhängare av Game of Thrones är väl föga förvånade men Kroatien har något även för andra. Det lilla medelhavslandet med sin långa kust är resmålet som har något för alla, nästan oavsett vad man må vara intresserad av. Vi tror att alla kommer hitta sina pärlor att bära med sig hem i minnet och kanske dela med nära och kära eller helt enkelt behålla för sig själva till nästa gång – för tillbaka vill man!

Vi börjar med Split, den soldränkta staden med sitt virrvarr av gränder som gör att det på ett väldigt charmigt sätt är svårt att veta exakt vart man är. Vill man sitta ned och orientera sig gör man det enkelt på någon av alla mysiga restauranger/kaféer som finns i varenda hörn. Varför inte gå in i ett av alla ”hål-i-väggen” och njuta av en god kaffe eller ett av deras inhemska goda viner?

Väljer du att åka mitt i sommaren är ruljangsen i full gång, med ett härligt folkmyller från världens alla hörn. Split passar alla och ligger nära både vackra nationalparker, höga berg, vingårdar, öar i havsbandet, kultur och historia!

Adriatiska havet har ett vatten som är så där härligt blågrönt och som man kan njuta av från strand med klippor eller från någon av alla båtar som väntar på att få ge sig ut till någon av de närliggande öarna.

När kvällen närmar sig, solen försvinner ned för horisonten och hungern gör sig påmind gör man som man gör oavsett var man befinner sig – äter. Och äter gott gör man i Split. Närheten till havet gör att det är lätt att hitta härliga fisk- och skaldjursrätter på menyn, ofta till en human kostnad. Väljer man dessutom ett inhemskt vin som odlas på någon av alla vingårdar som finns i närheten får man mycket valuta för pengarna. Många restauranger erbjuder vinprovningar av olika slag i samband med måltiden så här kan du få hjälp att hitta fram till ett nytt favoritvin.

Kort sagt, väljer du att resa till Split kommer du inte bli besviken!

Missa inte nyheter på vår web!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Postad den 20:e Maj 2019 av:

Ulrika Wallerberg

Ulrika går vanligen under tilltalsnamnet Ullis och har inte många fläckar på sin Europakarta när vi talar om städer och weekendresor. Ullis älskar skaldjur och ostron, men kan även stå ut med vinprovningar och shopping...

Ullis har mycket lång erfarenhet av försäkringsbranschen och har där arrangerat ett antal resor, fester och events.

Redigera Profil